Opplevelser

Skagenhaugen er et fantastisk utgangspunkt for naturopplevelser. Eller om man bare vil nyte stillheten og naturen på stedet. 

Ting å gjøre i Vesterålen

Fjellturer

Hikers Paradis! 

Bø i Vesterålen er et fantastisk sted for fjellturer. Her finnes det turer for alle, enten man foretrekker kyststien, hvite sandstrender eller om man vil opp i høyden. Her er hav og fjell i skjønn forening nesten overalt hvor man er. 

Les Visit Vesterålen sin informasjon om fjellturer i Bø: https://visitvesteralen.com/boe-hikers-paradise

Våre personlige turfavoritter

Se Monsen minutt for minutt fra Vesterålen (3 turer).

Lyst på litt større tur-utfordringer? SEVEN SUMMITS i Bø i Vesterålen: Besøk de 7 høyeste toppene i Bø i Vesterålen på 24 timer

Opplev nordlyset

På klare kvelder/netter er det mulig å se nordlyset fra Skagenhaugen fra september til mars. Det er spesielt vakkert om man er ute hvor det er mørkt, f.eks. sitter i utestampen. Magisk! Man ser nordlyset fra huset - også innefra, men bør oppleves ute.

Opplev midnattsol

Opplev midnattssol i sommermånedene fra midten av mai til midten av juli. Det er da lyst 24 timer i døgnet. Høres det fint ut å gå fjelltur under midnattsolen? Eller å sitte og vente på at solen aldri går ned?

Besøke gamle fiskevær

Fiskeværet Nyksund er et gammelt fiskevær med mye historie, spisesteder, overnatting og flotte turmuligheter - bla. den kjente turen “Dronningruten”, som går mellom Nyksund og Stø. I Nyksund kan man også dra på sjøsafari (fugler) med Seasafari Øksnes. Det er bilvei ut til Nyksund. Fiskeværet Skipnes er et av de mest autentiske fiskeværene i Vesterålen. Skipnes ligger på Tindsøya og det går daglig hurtigbåt fra både Myre og Skjellfjord. Det er parkeringsplasser tilknyttet begge hurtigbåtkaiene.

Rib til Trollfjorden

Spektakulære Trollfjorden er en sjelden flott opplevelse som topper listen over naturopplevelser i Lofoten og Vesterålen. Er man en gruppe, er det mulig å booke egen rib-tur fra Skagenhaugen og til Trollfjorden. Vil man toppe utflukten ytterligere, kan man legge inn en middag på fantastiske Kvitnes gård, og bli kjørt tilbake til Skagenhaugen igjen med ribb. Ta kontakt med Seasafari Øksnes for booking.

Sykling

Det er fint og flatt å sykle rundt i Bø. Skagenhaugen har to sykler til (gratis) utlån til sine gjester. Ønsker man flere sykler, er det både sykkelutleie i Bø og gratis utlån fra Bø Utstyrssentral (ligger på biblioteket). Fantastisk tilbud til alle som ønsker det! Har man med egne terrengsykler, ligger fjellene og venter!

Randone

Vesterålen har mange flotte fjelltopper for randonee. Det finnes flere lokale sosiale medier-grupper hvor man kan forhøre seg om lokale ski- og føreforhold. Ønsker man å gå med guide, kan man booke det direkte med med en av aktørene i Sortland. Ta kontakt med oss for videreformidling. Bø Utstyrssentral (ligger på biblioteket) har gratis utlån av komplette randonee-pakker. Fantastisk tilbud til alle som ønsker det!

Fiske

Å komme seg ut på storhavet med en real fiskeskøyte er drømmen for mange. Vår gode venn og fisker, Tom Tobiassen kan bookes på telefon +47 91514 187. Han kan også holde fileteringskurs på bryggen sin.

Hvalsafari

Utenfor Andøya er det mulig se hval. For mer informasjon, se AndenesHvalsafari på Andøya og Artic Whale Tours i Stø.

SUP Padlebrett

Skagenhaugen har 2 SUP-padlebrett og våtdrakter til (gratis) utlån til våre gjester, samt seter som tilleggsutstyr slik at man også kan padle sittende. Bruk av SUP gjøres på egen risiko, se informasjon som ligger sammen med utstyret. NB! Kaldt vann!

Matopplevelser

Det er de siste årene kommet flere nye, spennende spisesteder i Vesterålen. Vi ønsker å trekke frem

Kvitnes Gård

1,45 time bil fra Skagenhaugen (bør overnatte) - Helt fantastisk! Stjernekokken Halvar Ellingsen har forvandlet en gammel familiegård i et avsides hjørne av Vesterålen til et laboratorium for smaker fra nord.

Ringstad Resort

20 min bil fra Skagenhaugen. Retter basert på lokale råvarer, inspirert av lokale mattradisjoner og internasjonale impulser.

Ekspedisjonen, Nyksund

1,30 time bil fra Skagenhaugen. Ekspedisjonen Restaurant og Kaffebar serverer fersk fisk fra Nordland, hjemmelagede kaker og diverse kaffesorter.

Matopplevelser i umiddelbar nærhet

Skagakaia

1 min gange fra Skagenhaugen. (Sesongåpent)

Kontrat Bar & Restaurant

3 min bil fra Skagenhaugen. (Må avtale)

Heimhusan Kaffebar

3 min bil fra Skagenhaugen.

Bromles Kiosk

Grill/Diner, 3 min bil fra Skagenhaugen.

Kultur

Friluftsgalleri Skulpturlandskap Nordland ligger 3 min. med bil fra Skagenhaugen. 

Det er en permanent fotoutstilling utendørs som viser skulpturene i Skulpturlandskap Nordland. Kombinert med konsertscene og det nærliggende museet er området et kultursentrum for innbyggere og besøkende til Bø. Kjell Erik Killi Olsens skulptur «Mannen fra havet» står også bare noen hundre meter fra Friluftsgalleriet. 

I 2020 ble skulpturen «Rodd fiske» av kunstneren Christin Løkke antatt på Høstutstillingen. I dialog mellom kunstner og kommunen, ble det bestemt å lage skulpturen i full størrelse og sette den i havet. Skulpturen er nå montert i vannet og er absolutt verdt et besøk.


Planlegg en uforglemmelig tur til Skagenhaugen i dag

Skagenhaugen tilrettelegger for fine stunder sammen i naturskjønne og spektulære omgivelser

BOok ditt opphold nå